“Apollon Tour”

Το φθινοπωρινό “Apollon Tour” στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2020 έχει ελκύσει τα Jaguar μας σε ένα μυστηριώδες δάσος της Αρκαδίας για να δούμε από κοντά το θρυλικό φαινόμενο των 17 δέντρων που φύτρωσαν στην σκεπή της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας του 11ο αιώνα στη Βάστα. Κοντά βρίσκεται μια περιποιημένη ταβέρνα που πολύ σωστά ονομάζεται «ο Κήπος της Αγίας» μια και τα λουλούδια της είναι πάντα ανθισμένα.

Διανυκτερεύσαμε στο Abeliona Retreat που έχει γίνει ένα διεθνές φημισμένο κέντρο για Yoga, Reiki, Meditation όπου οι θαμώνες μπορούν να βρουν γαλήνη και ισορροπία μέσα στην δύναμη της φύσης. Εμείς βρήκαμε και μια πολύ ζεστή φιλοξενία, κουκλίστικα country chic δωμάτια όπου ανάψαμε τα τζάκια και, αντί από ένα απλό παρκινγκ, μια πράσινη αγκαλιά όπου τα Jaguar μας κοιμηθήκανε το ένα δίπλα στο άλλο κάτω από την πανσέληνο.

Η γνωστή camaraderie της παρέας μας, αγκάλιασε και τους δυο φίλους που είχαν ένα μηχανικό και ένα ηλεκτρικό πρόβλημα. Με χιούμορ και την βοήθεια όλων, μια βλάβη στο βουνό που θα μπορούσε να ήταν ένα δυσάρεστο συμβάν, έγινε αντίθετα αφορμή για ένα mini technical seminar και διορθώθηκε με επιτυχία και χαρά.

Την επόμενη ημέρα με καλοκαιρινό καιρό ανανεωμένοι και ξεκούραστοι συνεχίσαμε την περιήγησή μας προς τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το δεύτερο αριστούργημα που Ικτίνου μαζί με το Παρθενώνα. Ανεβήκαμε σε υψόμετρο των 1130 μ. και παρκάραμε τους «χρωματιστούς μεταλλικούς ιππότες» μας να σταθούν περήφανοι μπροστά στα selfie των τουριστών. Αυτός ο σπουδαίος ναός, παγκόσμιο μνημείο της ανθρωπότητας προστατευμένος από την Unesco, είναι το αρχαιότερο μνημείο στον οποίο συναντώνται και οι τρεις αρχαίοι Ελληνικοί αρχιτεκτονικοί ρυθμοί  – Δωρικός, Ιωνικός και Κορινθιακός.

Πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα διασχίσαμε την Ανδρίτσαινα και την Καρύταινα  μέχρι το Αγρόκτημα Παπάκια όπου μας είχαν κρατήσει ειδικά για εμάς ένα σκιερό χώρο για να ξεκουραστούν τα αμάξια μας καθώς και ένα ξεχωριστό εξωτερικό Prive’ στην ταβέρνα τους για να απολαύσουμε τα ιδιαίτερα πιάτα τους.

Ένα άλλο επιτυχημένο event κόντευε να τελειώσει και όλοι πριν να φύγουν ανυπομονούσανε να δώσουν rendez vous για το επόμενο Event.

Δημοσίευση άρθρου μας στο Αγγλικό περιοδικό του XK club.

Δημοσίευση άρθρου μας στο Αγγλικό περιοδικό του E-type club.