Pink Tour

Στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας και της ομορφιάς, τα Jaguar και οι Ladies μας ντύθηκαν ροζ για το “Pink Tour”.

Συναντηθήκαν 13 Jaguar από διάφορες γενιές, από ΧΚ 120 του 1954 μέχρι F Type του 2018. Ήταν φυσικό να ξεκινήσουμε την μέρα μας με την επίσκεψη στην Εθνική Γλυπτοθήκη για να θαυμάσουμε άλλα τρισδιάστατα έργα τέχνης από όλες τις εποχές από κλασσικά μέχρι μοντέρνα.

      

Κάθε ένα από αυτά τα έργα μας έδωσε διαφορετικές εντυπώσεις και συναισθήματα και ο καθένας από εμάς βρήκε ένα έργο που τον εξέφρασε καλλίτερα. Πολύ εντυπωσιακά ήταν «ο θεραπευτής» του Rene’ Magritte  και η «απαλότητα» του δέρματος στα μαρμάρινα αγάλματα του Χαλεπά. Το πάθος για τα Jaguar, έχει αναδείξει την αγάπη για ότι είναι εξίσου στιλάτο και ιδιαίτερο. Οι άλλοι επισκέπτες του μουσείου βλέποντάς τα πολύχρωμα «έργα τέχνης και τεχνολογίας» στο πάρκινγκ, εκτίμησαν τις θηλυκές καμπύλες και τα χρώμια τους.

 

Με τα μάτια γεμάτα ομορφιά ξεκινήσαμε την διαδρομή μας στα βόρεια του νομού για να φτάσουμε στην country villa του ιδιοκτήτη της σημαντικότερης κάβας της Ελλάδος, τη Cellier.

To “Pink” των λουλουδιών ήταν καλλίτερο από red carpet για τα Jaguar μας και ήταν η σωστή έμπνευση για να ξεκινήσουμε το Pink Wine Tasting .

Τα σουπλά είχαν μια σπάνια εικόνα, μια από τις μοναδικές 7 Jaguar E Type series 1 σε χρώμα “Dusty Pink” που η Estee Lauder είχε παραγγείλει το 1962 για να λανσάρει ένα κραγιόν του ίδιου χρώματος με εκείνο των αυτοκινήτων. Πιο κάτω βλέπουμε μια E-type που ήταν η “superstar” στο show “Feerie” στο Moulin Rouge στο Παρίσι.

Τα μέλη του Club μας απόλαυσαν την ζεστή φιλοξενία των οικοδεσποτών μας και μας εξήγησαν τους διαφορετικούς τρόπους παραγωγής του rose’ κρασί και champagne. Και μια που ήταν η ημέρα της Γυναίκας, μας θύμισαν την ιστορία μιας θαρραλέας χήρας που έχασε τον σύζυγό της όταν ήταν μόνο 27 χρονών και παρόλο που δεν ήξερε πολλά για κρασιά ήχε μια καταπληκτική ιδέα marketing: δημιούργησε το πρώτο champagne rose’ στο κόσμο το 1818 και το ονόμασε Grand Dame. Αυτή η χήρα 200 χρόνια μετά είναι ακόμα πολύ διάσημη, είναι η Veuve Cliquot.

Ξεκινήσαμε λοιπόν και εμείς το οινολογικό ταξίδι μας με «ροζ φυσαλίδες». Γευθήκαμε κρασιά από την Γαλλία, την Ισπανία, την Καλιφόρνια, την Ελλάδα και την Ιταλία με 7 αρωματικές ποικιλίες με όλες τις αποχρώσεις του ροζ. Ακολούθησε ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο από το chef του γνωστού Catering Menoo by Platis που το συνδύασε τέλεια με τα ροζέ κρασιά.

Ακόμα μια φορά χάρι στα Jaguar, ζήσαμε μια άλλη διαφορετική «εμπειρία» και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη περιήγηση.